Kafferast på jobbet....Feb. 9, 2011

Som alltid vad gäller mig, vill man få sin åsikt hörd när det dyker upp frågor som berör , och är på  tapeten.. Kan liksom inte bita mig i tungan, å bara hålla käften... Det är ett stort aber för mig tyvärr.. Men jag har aldrig fixat att personer som uppenbarligen är "dum-i-huvudet" , får gå från debatten utan att fått det förklarat för sig.. Kanske uppfattas det elakt, men hur i helvetet skall de annars lära sig? ;)
Fullt så farligt är det väl inte, men faktum är ändå att jag sällan har fel vad gäller den framtid som just den idiotiska saken kommer gå till mötes.. Min profetia gällande Degerfors nuvarande politiska styre, är den aktuella debatten som berör starkt.

Jag har absolut ingenting emot Vänsterpartiet som parti, tvärtom, tycker det är ett gäng med otroligt mycket hjärta och drivkraft, men också ett gäng som inte läst 2 kapitel i en annan bok än "det kommunistiska manifestet", möjligtvis att någon skummat sig genom den lilla röda på en perrong i mjölby, i väntan på ett försenat tåg...
Naturligtvis är det inte så, men det känns som det. Ingen av medlemmarna verkar ha koll på mer än upp till 7:ans gångertabell, eller så finns det de som har det, men klarar inte av att öppna ögonen på andra drivande men totalt inskränkta medlemmar, med noll ödmjukhet och vars närmsta möte med omvärlden varit allsång på Brandenburger Tor under oktoberfesten.

Det finns åtminstone en av dem som ja hyser förakt i världsklass mot, efter något som visade vad den personen går för. Det påverkar inte min syn på dem som parti i övrigt, men det känns inte bra att den människan skall vara med och styra "min" kommun.. Vänsterpartiet Har gått hårt fram med sina löften i valet, och börjat att förverkliga dessa stegvis , och rivit upp beslut efter beslut som föregående fullmäktige klubbat.. Att anklaga (V) för att vara ett framstegsparti är att vara fruktansvärt sarkastisk, hånfull och ironisk.. För att ta ett exempel kan ja nämna det senaste i  raden av bakåtsträvande beslut som "nya"formationen i  fullmäktige tagit, det att neka Netto plats att bygga upp sin verksamhet där dom önskade.
Istället föreslogs en alternativ plats som hade noll av de strategiska möjligheter som Netto såg i platsen dom ville ha.
Ingen direkt motivering som rättfärdigar avslaget finns att tillgå, så vitt jag hört iaf. 
För ett redan fattigt samhälle där det endast är två saker som ägnas intresse, pengar o kraft,  så är det helt fantastiskt att neka något som skulle inbringat de pengar som kommer visa sig vara nödvändiga för att dessa båda hjärtefrågor kommer kunna genomföras .
Så min övertygelse är att det kommer bli grus i maskineriet när verkligheten till slut kommer ifatt dem, och det kommer bli tufft att bära hundhuvudet för skammen i att inte genomföra något, eller en av dessa saker som dom i sin aggressiva kampanj vann valet med. Kommer det att gå som de lovat, så kommer det bli på bekostnad av mycket annat, och det kommer inte att gå obemärkt förbi, det är jag säker på.. Jag kan bara minnas en enda gång i historien, där en kommun gått i konkurs , för runt 20 år sedan, när Klaus Trolle , moderat nybörjarpolitiker,  lyckades köra omkull Haninge kommun .
Men fan vet om inte Degerfors kan bli den andra,  om det vill sig riktigt illa..

Ja , det är så här tugget går vid våran "water cooler" på jobbet, men när jag sagt det som jag skrev här nu, så tittar Rashad på mig och spelar dum för att undvika denna rastens debatt, och säger -" Roull, ska dy inti med på orebro? ..."

Har man för stora förväntningar på nån som ändå bott i sverige snart ett år, att han skall hänga med i lokalpolitiken en smula iaf?
Jag tycker inte det iaf.. ;)

Men roligt har vi! Pöss å Kram // Rolandsson


RSS 2.0